Vadgazdálkodás

3 órája

A trófeák és a pálinkák minősítik az idei évet

Szon.hu

A tavalyi évhez hasonlóan az idén terítékre hozott szarvasbikák trófeáját is megcsodálhatják majd az érdeklődők a trófeamustrán

Fotó: M. Magyar László archív felvétele

Ami a földművelőknek a betakarítás, a gyümölcstermesztőknek a szüret, a vadászoknak az a trófeamustra, a pálinkalovagoknak pedig az új nedű megkóstolása. Ilyenkor értékelik, összegzik ugyanis valamennyien, hogy tulajdonképpen milyen eredményt értek el abban az évben. 
A vásárosnaményi székhellyel működő Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége életében több évre visszanyúló hagyomány, hogy október végén rendezi meg a trófeamustrával egybekötött vadásznapot. Az idén, 2024. október 26-án várják a vadászokat és az érdeklődőket Bereg szívébe. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is összekötik a vadászok ünnepségét a Szamár-Beregi Pálinka Lovagrend ceremóniájával, hiszen közös a két táborban, hogy mind a vadászok, mind a pálinkalovagok a gasztronómiát szolgálják. 

Az idén is ott lesznek a felvonulási menetben a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület tagjai is
Fotó: M. Magyar László archív felvétele

Új lovagot is avatnak

Az egész napos programsorozat 9.30-kor felvonulással kezdődik, majd a megnyitóünnepséggel folytatódik a Hunor Hotel és Étterem udvarán. Köszönti a vendégeket Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere, ünnepi beszédet mond dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. 
Az új pálinka ünnepének keretében a lovagok minősítik az új pálinkát, átadják az életműdíjat és az idei pálinkaverseny eredményeit, majd új lovagot avatnak. A lovagrend ceremóniája után köszöntőt mond Szurovcsák András, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége elnöke is, majd a vadásznapot megnyitja Kovács Zoltán államtitkár, a Nimród főszerkesztője. 

Vadászati bűncselekmények

A megnyitó után két helyszínen is vár program a vadásznap és a trófeamustra vendégeire. Kihirdetik többek között a főzőverseny eredményét, lesz kerekasztal-beszélgetés a vadászati bűncselekményekről, a dámszarvasokról. A németvizslák előző kétnapi versenyének az eredményét is megismerhetik az érdeklődők. Tartanak bemutatót a vadászkutyák gyakorlati munkájáról is. Koncertet ad a Parlando Acoustic, a sztárvendég pedig Péter Sramek lesz. 
 

Reviczky Gábor színművész tavaly részt vett a főzőverseny zsűrijének munkájában 
Fotó: M. Magyar László archív felvétele

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!