Turisztika

3 órája

Közlekedési káosz a csodarabbi sírjánál

A turisztikai fejlesztésnek köszönhetően biztonságosabban lesz megközelíthető a sírkert.

M. Magyar László

Amikor a buszok megállnak a csodarabbi sírjánál a zarándokokkal, olyankor balesetveszélyes a közlekedés a nagyforgalmú úton

Fotó: M. Magyar László

A turisztikai fejlesztésekkel kapcsolatban tartottak a napokban sajtótájékoztatót az Érpatakhoz tartozó Zsindelyestanyán, a rendezvényen részt vett dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő is.

A honatya ismertette a választókerületének nagyobb volumenű turisztikai fejlesztéseit. Az elnyert támogatás összegét tekintve először a nyírbátori fejlesztésekről szólt a politikus. A város a pályázatával 530 millió forintot nyert el, ebből az összegből jut majd a fürdő, a templomok, a múzeum felújítására is. A támogatás odaítélésekor figyelembe vették, hogy Nyírbátor jelentős helyet foglal el hazánk idegenforgalmában, sok hazai és határon túli vendég keresi fel.

A Zsindelyes Cottage további turisztikai fejlesztésére is nyertek támogatást
Fotó: M. Magyar László

Az elnyert összeget tekintve a második helyre került az Érpatakhoz tartozó Zsindelyes Cottage: a turisztikai szálláshely újabb attrakciók létrehozására, valamint az intézmény bővítésére és fejlesztésére 316 millió forintot nyert el. A szombati számunkban már részletesebben foglalkoztunk a zsindelyestanyai fejlesztésekkel, most csak néhány elemet ragadunk ki a projektből: bővül az állatsimogató, épül pálinkatrezor, a fogadót bővítik recepcióval, kialakítanak egy új sétányt, hőszivattyúval oldják majd meg wellness és hat vendégház hűtését-fűtését. Készül továbbá jóléti tó, és telepítenek majd napelemes rendszert is.

Nagykálló városa 210 millió forintot fordíthat idegenforgalmi fejlesztésekre. A tervek szerint megújul a strand, és szeretnének a csodarabbi sírjának megközelítésén is javítani. Rendszeresen érkeznek ugyanis a temetőhöz zsidó zarándokok, s olyankor nagyon balesetveszélyes a közlekedés az ottani nagyforgalmú úton.

A negyedik nagyobb fejlesztésnek a nyertese Pócspetri. A település már majdnem összeér Máriapóccsal, a nemzeti kegyhellyel, ami a búcsúknak és a zarándoklatoknak köszönhetően jelentős idegenforgalmi központ.

– Nagyon bízom abban, hogy mindezek a fejlesztések térségünk hasznát, a településeken élő lakosság érdekét szolgálják majd – tette hozzá befejezésül dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő. KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!