Szabadidő

2024.09.07. 10:00

Két vasárnap versenyezhetnek a tagok

A résztvevők szabadon váltogathatják az úszós és a fenekezős készséget.

Szon.hu

Gazdag halállománnyal rendelkezik a tó

Fotó: KM

Háziversenyt rendez a Géberjéni Kis-Sügér Horgász­egyesület tagjainak 2024. szeptember 8-án, vasárnap a kocsordi Iskola-tónál Varga Albert. Nagy az érdeklődés, s aki nem fért be a hétvégi keretbe, szeptember 22-én bizonyíthat, ugyanis akkor is lesz verseny a tagoknak. 

Három kategóriát indítanak

– Reggelivel várjuk a versenyzőket, lesz kacsazsír, sertészsír, s ha mindenki jóllakott, 8 órától 12 óráig várhatják a résztvevők a halak kapását. Három kategóriába nevezhettek a horgászok: van felnőtt, ifjúsági és női kategória. Az eredményhirdetés után halászlével kedveskedünk az indulóknak – mondta el érdeklődésünkre Varga Albert fő szervező, majd így folytatta. – Számítottam a nagy érdeklődésre, hiszen jó helyen van a tó, könnyen megközelíthető, kiváló a hal­állománya, ezért aki szeptember 8-án nem tud jönni, eljöhet két hét múlva versenyezni. Csak egy alkalomra lehet nevezni, mind a két versenyen nem lehet részt venni. Minden kifogott hal beleszámít a versenybe. 
– Augusztus 20-án a tónál rendeztünk egy baráti versenyt, az élen végzett versenyzők 25-30 kilogrammos összfogással büszkélkedhettek. Remélem, most is esznek majd a halak. A versenyző szabadon választhatja meg a módszert, használhat úszós és fenekezős készséget, de egy botot és egy horgot használhat egyszerre. Szeptember 22-ére még nevezhetnek jelképes nevezési összeggel az egyesület tagjai az Albi horgászboltban Mátészalkán a Gyár út 2. sz. alatt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!