Levelek

2024.08.11. 14:00

Vendégszerető házigazdák a Leveleki-víztározónál

Egyre több szervezet rendezi meg versenyét a Leveleki-víztározónál.

M. Magyar László

Az országos pergetőbajnokság egyik zsákmánya

Fotó: Leveleki Horgászparadicsom

 A közelmúltban két héten belül három nagyszabású versenynek adott otthont a Leveleki-víztározó. Ezeknek a rendezvényeknek a tapasztalatairól kérdeztük Mikucza Zsolt tógazdát. 
– Az első versenyt a Magyar Honvédség rendezte meg a tavon, a hőség ellenére szép fogásokkal büszkélkedhettek a résztvevők. Nagy kitartás kellett, hogy a 22 csapat tagjai végigüljék a 72 órát. Ez idő alatt csak békés halakat foghattak a versenyzők. Ezt a programot jövőre szeretnénk kibővíteni egy katonai nappal, amihez kapcsolódna toborzó is. Ezzel kapcsolatban már megkezdődtek a tárgyalások, az egyeztetések a Honvédelmi Minisztériummal – mondta el szerkesztőségünknek Mikucza Zsolt. 

Nyolcvan ragadozó a horgon

– A katonák után szinte forró váltásban érkeztek a csónakos pergetők. Ez az országos bajnokság egyik elődöntője volt a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) szervezésében. A versenyt kissé félve fogadtam, mert a nagy meleg még akkor is kitartott. Ennek ellenére közel nyolcvan ragadozót sikerült pergetve megfogniuk a versenyzőknek, a zsákmány főleg balin és harcsa volt. Egy csapat nem tudott csak halat fogni, összességében mindenki elégedetten távozott. 
– A pergetők után a magyar női országos bajnokságot rendezte meg Leveleken a Mohosz a kötelező előzetes edzésekkel. Egy héten keresztül folyt a viadal. Az egész halfaunánkat meg tudtuk mutatni a versenyzőknek, akik izgalmas és fordulatos versenynek lehettek a résztvevői. Mind a három verseny szervezői elégedetten nyilatkoztak a feltételekről, a vendéglátásról. A visszajelzéseket örömmel fogadtuk, hiszen azt jelzik, sikerült olyan megfelelő kiszolgálást nyújtanunk a Leveleki-víztározót igénybe vevő szervezeteknek, illetve versenyzőknek, amiket a mi versenyeinken részt vevők már megszokhattak, és ezért fogunk dolgozni a jövőben is – tette hozzá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!