Horgászat

2024.07.26. 18:15

Csak az afrikai harcsa számít!

Kocsordon az Iskola-tónál rendezik meg a nem mindennapi versenyt szombaton.

A kocsordi Iskola-tónak gazdag az afrikai harcsa állománya

Fotó: M. Magyar László

Verseny nagyon sokféle van. Hallottunk már többek között method-, fee­der- és úszós versenyről, pergetésről, pontyfogásról, keszegezésről, de afrikaiharcsa-fogó versenyről még nemigen kaptunk információt. 
Márpedig 2024. július 27-én a Kis-Sügér Horgászegyesület szervezésében a kocsordi Iskola-tónál afrikai harcsa megfogására gyülekeznek a nevezők. 

Vigyázni kell a halakra!

A módszert szabadon választhatja meg mindenki. Két bottal és botonként egy horoggal lehet horgászni. A küzdelemben csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. 
A versenyzőnél legyen: horogszabadító, merítőháló, pontymatrac, nagy méretű, merevített haltartó szák, amely legalább 1,5 m hosszú vagy pontyzsák. A verseny lefújása előtt megakasztott hal csak akkor számít bele a végeredménybe, ha a lefújást követő 15 percen belül partra emelik.

Minden más hal vissza a vízbe

A nevezési díjas versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhetett a mai nappal bezárólag. A sorsolás július 27-én 13.30-kor lesz, maga a verseny 14 órától 19.30-ig tart, az eredményhirdetés 20 órakor kezdődik. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!