Levelek

2024.01.16. 14:11

A jeges vízben megmerülnek ismét a bátrak

A már hagyományos Leveleki rozmárnap, vagyis megmártózás a tóban mindig attól függ, hogy milyen az időjárás.

Szon.hu

Két bátor férfi a Leveleki-víztározó jeges vizében

Fotó: Archív fotó: Pusztai Sándor

 Hiába van hideg januárban, ha nincs befagyva a Leveleki-víztározó, az nem jelent kihívást az extrém sport kedvelőinek. Az elmúlt napok mínuszai azonban meghizlalták a jeget a népszerű horgásztavon, így már semmi sem akadályozhatja meg, hogy január 20-án, szombaton megrendezhessék a rozmárnapot.

Mint Mikucza Zsolt tógazda, a program főszervezője szerkesztőségünknek elmondta, 10 órától várják a merülésre vállalkozókat és az érdeklődőket.  Lesz forralt bor, meleg tea, sült gesztenye, az ebédre pedig gulyással készülnek. Egy óriási máglya mellett lehet majd melegedni, de a program résztvevőire szauna is vár jelképes összegért. A jeges merülés 12 órakor kezdődik. A sokadik alkalommal megrendezendő rozmárnapnak karitatív célja is lesz, egy hátrányos sorsú kisgyermek megsegítésére gyűjtenek majd adományokat, felajánlásokat a szervezők. A zenéről, a jó hangulatról Grózinger Zsolt gondoskodik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!