2022.08.09. 08:12
Bizarr vagy zseniális? Felbukkant a húsbefőtt a szabolcsi háziasszony csoportjában!
A szabolcsi háziasszony, Boros Vali "VALI hagyományos konyhája" névre keresztelt Facebook-csoportjában egy merőben szokatlan poszt bukkant fel: te hallottál már a húsbefőttről?
Forrás: L. Viktória - VALI hagyományos konyhája
Én 2 kg sertés lapockából készítettem el. A húst összevágtam nagyobb kockákra, 1 kg húshoz 1 csapott evőkanál sima asztali sót (nem jó a jódozott és a vaakum só sem) adtam, tehát összekevertem a 2 kg húst 2 csapott evőkanál sóval - így szól Farkasné Révész Mónika receptje. - A sterilizált üvegekbe üvegenként 2 babérlevél és 3 szem szemes borsot tettem. Beleraktam a besózott húst és lezártam az üvegeket jó szorosan. A fazék aljára egy összehajtott konyharuhát teszünk, hogy az üvegek ne csattanjanak szét fővés közben. A fazekat hideg vízzel töltöttem fel az üvegek nyakáig. Fedő alatt főztem 6 órán keresztül nagyon lassú tűzön. Közben a vizet pótolni kell forró vízzel. Kiszedés után hideg helyre kell tenni.
Forrás: izlestar.hu