2021.10.18. 13:10
Eddig csak a vérbeli szabolcsiak ismerték a titkot, de a csodaháziasszony „kifecsegte”
Sokan hallottak már róla, aki pedig kóstolta is, sosem felejti. Mi az? Természetesen a szabolcsi töltött káposzta! És ugyan ki tudná jobban a titkát, mint Boros Vali, a szabolcsi csodaháziasszony? Aki még nem kóstolta már ezt a verziót, nem is sejti, mi az a titkos összetevő, amitől isteni lesz.
Forrás: illusztráció / shutterstock
Fotó: Shutterstock
A magyar konyhában alapétel, és ahány ház, annyiféleképpen készítik. Az igazi szabolcsi töltött káposzta édes káposztából készül, szemben az ország nagyobb részén elterjedt, erdélyi változattal – ami savanyított káposztalevélből készül. De nem ez az egyetlen különbség, a szabolcsi töltött káposzta elengedhetetlen hozzávalója a paradicsomlé, és a fűszerezése is szerényebb. Ugyanis són, borson és pirospaprikán kívül nem kerül bele más. Igazán különleges azonban nem ettől lesz, hanem egy jó adag kukoricadarától, állítja Boros Vali, aki háziasszonyok százezreit látja el főzési tippekkel és tanácsokkal.
Hogy hogyan kerül bele ez a különleges összetevő? Mutatjuk!
Igazi szabolcsi töltött káposzta recept
Hozzávalók:
Elkészítés:
Forrás: ripost.hu