Ez igen!

2021.09.29. 08:29

A szabolcsi háziasszony durván meglepett mindenkit! Nem találod ki, mit látsz ezekben az üvegekben!

A szabolcsi csodaháziasszony ismét remekelt! Nem először örvendezteti meg hatalmas követőtáborát különleges recepttel Boros Vali, ezúttal egy olyan ketchupot készített, aminek a látványától tátva marad mindenki szája...

Forrás: Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

Ha eddig azt hitted, hogy a ketchup csak piros lehet, gondold át újra! Boros Vali, a szabolcsi csodaháziasszony megmutatta követőtáborának, hogy a sárga ketchup is lehet ugyanolyan finom, ha nem mennyeibb, mint a hagyományos. A titok nyitja, hogy Valika idén nem csupán piros, de sárga paradicsomból is készített ebből a házi finomságból. Ahogy azt megszokhattuk, a recept ezúttal is különleges: a pikáns sárga ketchup nem csupán színében, ízében is újat mutat. Lássuk, hogyan készül!

Hozzávalók:

  • 3 kg sárga paradicsom
  • 4 db alma
  • 4 sárga paprika
  • 4 sárga chili
  • fél zellergumó
  • 1 evőkanál só
  • 10 bazsalikom levél
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál pektin
  • 1 evőkanál keményítő
  • Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a paradicsomokat, majd tisztítsd meg, és darabold őket egy nagyobb fazékba. Darabold hozzá az almát, a paprikát, a chilit, a zellert. Mehet bele a bazsalikom és a só.
  • Alaposan főzd össze a hozzávalókat, majd add hozzá a két evőkanál mézet. Ezután jöhet a passzírozás vagy préselés. Valika lassúpréssel készítette a ketchupot, de ha nincs otthon ilyen géped, passzírozd le az alapanyagot.
  • Passzírozás után tedd vissza a tűzhelyre a levet, és főzd sűrűre. Tegyél hozzá egy evőkanál pektint és ugyanannyi keményítőt. Ezzel forrald még nyolc percig, majd vedd le a masszát a tűzről. Forrón töltsd kifertőtlenített üvegekbe, és dunsztold ki.
  • Forrás: ripost.hu

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!