séta

2019.05.08. 18:03

CityWalk – Lezárják a város egy részét

Szombaton délután négy órán át nem hajthatnak be autók az utcai piknik helyszínére.

A CityWalk-projekt része volt a kérdőíves belvárosi séta | Fotó: Ladányi Tóth Lajos

Ha esik, ha fúj, megrendezik az utcai pikniket Nyíregyházán, szombaton 14–18 óráig. Emiatt a Dózsa György utca, Vay Ádám körút és Nyár utca közötti szakaszán az utca kijelölt részére nem hajthatnak be autóval. Az apropót a CityWalk-projekt szolgáltatja, melynek szakértője Kézy Béla, a MEGAKOM Tanácsadó Iroda ügyvezetője.

Információs táblák

– A nyíregyházi önkormányzat is részt vesz abban a nemzetközi programban, aminek tizenhat partner a tagja. A projekt célja az, hogy hozzájáruljon a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez úgy, hogy közben erősíti a fenntartható közlekedési formák szerepét a helyi közlekedésben, vagyis kiemelten kezeli a gyaloglást és a kerékpározást.

 

A CityWalk-projekt része volt a kérdőíves belvárosi séta | Fotó: Ladányi Tóth Lajos

Leginkább az kerül fókuszba, hogy Nyíregyháza gyalogosbarát városnak számít. Ezen a napon kísérleti jelleggel olyan információs táblák lesznek a Dózsa György utcán, amelyekről leolvasható például, hogy a vasútállomásig hány lépéssel lehet eljutni, és eközben mennyi kalóriát égetünk el. A forgalom előtt lezárt terület sétálóutcává alakul szombaton délután.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában