Labdarúgás, NB III.

2024.07.16. 11:24

Ismertté váltak az NB III. csoportbeosztásai

A Kisvárda II. ezúttal is komoly célokkal indul.

Fotó: kisvardafc.hu

Alig két héttel a bajnokság július 28-i rajtja előtt, az Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága elkészítette az NB III. csoportbeosztását. Ezúttal is négy csoportba sorolták be a résztvevőket, vármegyénk négy egylete a földrajzi elhelyezkedésükből adódóan az Észak-Keleti csoportba került.

Négy vármegyei csapat nevezett

A korábbi években a Kisvárda Master Good II. egyedüli szabolcsi riválisa a Sényő volt, a 2024-2025-ös sorozatban azonban már négy vármegyei csapat viaskodik. A Nyír-Wetland  vármegyei I. osztályból feljutott ugyanis a Mátészalkai MTK, az élvonalba kerülő Nyíregyháza Spartacus FC pedig automatikusan indíthat tartalékcsapatot a harmadik vonalban. A fővárosba csak egyszer kell utazni a kluboknak, egy eddig sosem látott ellenfélhez, a Csepelhez, így valamivel kevesebb buszozás vár majd a keretekre. Az első fordulóban, július 28-án az előzetes tervek szerint a Kisvárda II. a szomszédos Cigánd otthonában kezd, a Mátészalka Nyíregyházán vendégszerepel, tehár rögtön egy vármegyei rangadót is láthatunk, míg a Sényő Debrecenben a DEAC gárdájánál vizitál. 

A lebonyolítás az előző idényhez képest  nem változott, a szezon végén a négy csoportelsőt két-két párba sorsolják, és az oda-visszavágós párharcok győztesei feljutnak a másodosztályba. A négy csoport 14–16. helyezettjei és a mezőny legrosszabb 13. helyezettje pedig kiesik az NB III.-ból.

Labdarúgás
Az NB III. Észak-Keleti csoportjának mezőnye: Cigánd, Csepel, DEAC, DVSC II., DVTK II., Eger, Füzesabony, Hatvan, Karcag, Kisvárda II., Mátészalka, Nyíregyháza II., Putnok, Sényő, Tiszafüred, Tiszaújváros.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában