Gyász

2024.07.30. 14:27

Elhunyt a korábbi bokszkapitány idősebb Balzsay Károly

A magyar ökölvívó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, mesteredző 75 éves volt.

MW

Nagy Bianka és id. Balzsay Károly mesteredzõ az I. Európa Játékok nõi ökölvívóversenye 60 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében az azerbajdzsáni Bakuban 2015. június 23-án. MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter

Forrás: MTI Fotó: MOB

Fotó: Szalmás Péter

Kedden hajnalban elhunyt idősebb Balzsay Károly mesteredző, a magyar ökölvívó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A kiváló szakember halálának hírét gyermekei, - a korábbi profi világbajnok és szövetségi kapitány - ifjabb Balzsay Károly és Balzsay Dorottya Emese tették közzé közösségi oldalukon.

A magyar szövetség közösségi oldalán emlékezett meg az egy héttel a 75. születésnapja után elhunyt idősebb Balzsay Károlyról, aki 1986-ban az MTK-nál kezdte edzői pályafutását, később a Budapesti Honvéd, a Kecskeméti SE és a KSI versenyzőinek felkészülését irányította. 2003-tól a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakedzője, 2004-től 2008-ig a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya volt, 2008-ban Mesteredző életműdíjat kapott. Az edzősködés mellett a Testnevelési Egyetemen tanított, s a felsőoktatási intézmény 2020-ban mesteroktatói címmel tüntette ki.

Idősebb Balzsay Károly pályafutása során edzője volt a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Gönczi Róbertnek, az Eb-ezüstérmes Erős Lajosnak és amatőrök között fiának, akinek profi pályafutása előtt Európa-bajnoki ezüstérem volt a legjobb eredménye.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában