Ország-világ

2020.09.14. 14:02

Vidnyánszky: 30 éve visszatérő problémát szüntetnénk meg az SZFE-n

A kuratórium elnöke szerint szeretnék kiszélesíteni a jelenlegi szakmai spektrumot, és nem hajszolnák túl a diákokat.

A Hír TV Bayer show című műsorának Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető kuratórium elnöke volt a vendége, aki beszélt a kuratórium és az SZFE vezetése közötti feszültségekről, de kitért arra is, hogy milyen tervekkel szeretnék öregbíteni az intézmény hírnevét, és milyen főbb csapásvonalakat fogalmaztak meg az egyetem működtetésével kapcsolatban.

A műsor házigazdája először azt a kérdést tette fel vendégének, hogy az SZFE oktatóinak és hallgatóinak mi is a problémája a személyével.

Erre nagyon nehéz válaszolni, az oktatókkal még csak-csak lehet találkozni, de a diákok teljesen el vannak szeparálva, elzárták magukat – mondta el Vidnyánszky Attila, majd kitért arra, hogy évtizedes problémák tapasztalhatók az intézményben.

„A gyerekek, a diákok élete van föltéve a kártyaasztalra, és őket használják pajzsként ebben a történetben.

Gátlástalanul, senkit nem érdekel az, hogy mi lesz ezzel a félévükkel, miközben az összes diákot tekintve 85 százalékuk aktiválta a félévet, az elsősöknél szinte mindenki. Magyarul

ők szeretnének tanulni, ők még mindig hisznek abban, hogy oktatás lesz és tanulni fognak”

– hívta fel a figyelmet a kuratórium elnöke.

Vidnyánszky Attila arról is beszélt, hogy

szeretnék kiszélesíteni a jelenlegi szakmai spektrumot, és szeretnék megszüntetni azt a 30 éve visszatérő problémát, hogy túlhajszoltak a diákjaik.

Mindezek mellett a céljaik között szerepel, hogy ismét elismert lehessen nemzetközi berkeken belül az intézmény.

„Büszke, egyenes gerincű embereket kell képeznünk, akik büszkék arra, hogy ezt a népet, ezeket az embereket szolgálhatják vidéken és itt Budapesten is.

Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget ebben. Egyenes, nem összetákolt emberhalmaz, hanem akik a gyökereiket ismerik, tudják. Ezt kell erősíteni bennünk.

Szóval lényegileg, filozófiáját tekintve másképp képzeljük ezt el”

– szögezte le a direktor.

A teljes adást itt megtekinthetik:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!