még nincs helyszín

2021.01.13. 12:01

Tíz év alatt felépülhetne a Makovecz Imre által megálmodott templom Budapesten

A tervezett templom méreteiben a Mátyás-templomhoz lenne hasonlatos, 70 méter magas templomtoronnyal, és ugyanilyen hosszú hajóval.

Ha még idén elkezdenék a munkálatokat, 10 év alatt felépülhetne a Makovecz Imre által megálmodott templom Budapesten – mondta el Makovecz Pál, a Makovecz Imre Alapítvány elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Makovecz Pál hozzátette: a Kossuth-díjas építész eredetileg egy 12. kerületi meghívásos pályázatra készítette a terveket. A templom az Apor Vilmos téren állt volna, ám ma már ez nem lehetséges. Jelenleg nincs konkrét helyszín a templom felépítéséhez.

A tervezett templom méreteiben a Mátyás-templomhoz lenne hasonlatos, 70 méter magas templomtoronnyal, és ugyanilyen hosszú hajóval. Makovecz Imre eredetileg Szentek és kárhozottak templomának nevezte volna, de ezt a kritikák miatt még életében elvetette, később Szent Mihály-templomként, vagy a Feltámadás templomaként emlegette – emelte ki.

Rákoskerten jelenleg épül, és őszre el is készülhet egy Makovecz Imre által tervezett templom – mondta el Makovecz Pál, aki szerint ugyanakkor a „Budapest legtávolabbi pontján” épülő templom egymagában nem reprezentálja kellőképpen az építész életművét a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában