Krimi

2 órája

Tragédia Újpalotán: sokak által ismert idős férfi halt meg a paneltűzben, többen szándékosságot sejtenek

Rengeteg embernek okozott problémát, ha tényleg direkt tette, mondja a házat takarító asszony a tűzben elhunyt bácsiról.

MW

Egy tízemeletes panelház nyolcadik emeletén ütött ki a tűz

Forrás: Metropol

Fotó: Máté Krisztián

Lángok csaptak fel egy nyolcadik emeleti lakásban csütörtökön a XV. kerületben. A Zsókavár utcai panelház lakói rémülten rohantak az utcára, onnan nézték, ahogy a sűrű füstfelhő gomolyog kifelé az ablakon. A közelben lakók közül többen az erkélyükről, míg mások az utcáról figyelték a tűzoltók hősies harcát– írja a Metropol.

A lap munkatársai ma is kimentek a helyszínre, ahol a környékbeliek elmondták, mit tapasztaltak a halálos áldozatot követelő lakástűzzel kapcsolatban.

A tűz öt négyzetméterre terjedt ki, a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez. Az egységek egy vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A rajok jelenleg utómunkálatokat végeznek, melynek során átszellőztetik a társasházat

– közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság még csütörtök este.

Csütörtökön este felbolydult a lakótelep
Fotó: Máté Krisztián / Forrás:  Metropol

Nem tudni, szándékos volt-e

A lap információi szerint a lakásban egy nyugdíjas férfi élt, akit rengetegen ismertek a környéken. Bár a tűzoltók és a mentősök mindent megtettek érte, a férfi életét vesztette. Egyelőre még nem tudni, hogyan történt a tragédia, viszont többen azt feltételezik, hogy ágyban dohányzás okozhatta a végzetes kimenetelű tüzet, míg a helyszínen többen azt pletykálják: 

nem tartják kizártnak, hogy maga a tulajdonos okozhatta a tüzet, méghozzá szándékosan, mert így akart véget vetni az életének.

„Nagyon szomorú voltam, amikor meghallottam, mi történt. Én kicsivel odébb lakom, így én nem is hallottam a szirénát. Reggel a kutyások mesélték el az egészet. Hát, nem is tudom, mit mondhatna ilyenkor az ember. Sajnálatos” – mondta egy környéken lakó.

Tűzre, vízre vigyázzatok!

A Metropol munkatársa felkereste a ház gondnokát is, aki nem kívánta kommentálni az esetet, azt viszont elmondta, hogy ő hívta ki a tűzoltókat. A szomszédokat nagyon megrázta az eset. Többen vissza sem tértek még a lakásukba a történtek óta, hiszen a folyosókon még mindig füstszag árad. 

A bejárati ajtót is fel kellett feszíteni
Fotó: Máté Krisztián / Forrás:  Metropol

„Az én lányom is ebben a házban lakik. Este hívott, hogy hallottam-e, mi történt. Pont az említett lakás alatt élnek. Borzasztó, ami történt, borzasztó. Nekem a szüleim régen mindig azt mondták, hogy a tűztől és a víztől kell félni legjobban, mert az végzi a legnagyobb pusztítást. És ez tényleg így van, most is megmutatkozott” – árulta el Éva.

Rengetegen álltak az utcán

A panelház új takarítónője hétfőn kezdett volna a házban, ám ma kora reggel azonnal riasztották.

Muszáj volt jönnöm, mert nem hagyhatjuk itt a járdán az üvegszilánkokat, mert a tűzoltók betörték az ablakot, ugye. A házat még mindig szellőztetjük, ahogy látják, az ajtó is ezért van tárva-nyitva. Szomorú történet, viszont több embernek is problémát okozott ezzel, ha tényleg direkt csinálta. Rengetegen álltak itt kint az oltás ideje alatt, kisgyerekekkel is, és este már hűvös van. Illetve az alatta lévő lakás az oltás miatt teljesen beázott

– mondta.

A lap megkérdezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot az esetről, ők e-mailben válaszoltak:

„Az esettel összefüggésben bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a BRFK közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.”

Van segítség!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123-as, vagy 06 -80-820-111-es telefonszámot!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!