új dimenzió

2020.09.17. 12:27

A gyorsvasút a következő legfontosabb szlovák-magyar közlekedési projekt

Az új és legfontosabb közlekedési projekt Magyarország és Szlovákia között a Budapestet Pozsonyon keresztül Varsóval összekötő gyorsvasút – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a komáromi híd átadása előtt újságíróknak a helyszínen.

Szijjártó Péter közölte:

a gyorsvasút célja, hogy öt és fél órára csökkentse a jelenlegi 11-12 órás utazási időt Budapest és Varsó között, és másfél óra alatt el lehessen jutni Pozsonyba.

A miniszter ismertette: a gyorsvasút magyarországi szakasza Budapesttől Móron keresztül Győrig tart majd, és tárgyalnak a szlovákokkal, hogy Győr és Dunaszerdahely között vagy Rajkánál vigyék át a vonalat Szlovákiába, ahonnan Pozsonyon keresztül Csehország érintésével Varsóig halad majd.

Kitért arra:

a beruházás teljesen új dimenziót nyit Közép-Európa gazdasági fejlődése előtt, hiszen a térségben még nincsen gyorsvasút.

A gyorsvasút külön pályát kap, amelyen óránként 350 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a személyszállító vonatok – tette hozzá Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában