Bulvár-celeb

2024.05.30. 10:35

Megható összefogás: megvan a pénz Tompos Kátya gyógykezelésére

Sokan összefogtak, és meglett az összeg, hogy Tompos Kátya megkapja a különleges kezelést.

MW

Forrás: Origo

Fotó: Mudra László

Jótékonysági gálát szerveztek Tompos Kátya megsegítésére, az eseményen csaknem hétszázan vettek részt. A kezelés ára szerencsésen összegyűlt, sőt még több is. „Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy

még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk. Ez tényleg olyan, mintha az egész ország összefogott volna valakiért.

Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani még ebben a fura világban is” – nyilatkozta Hrutka Róbert.

Tompos Kátya betegsége május első napjaiban derült ki, miután a Jászai Mari-díjas színművésznő családja és barátai úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák a szomorú hírt.

Tompos Kátyának olyan orvosi kezelésekre van szüksége, smelyek több tízmillió forintba kerülnek, és amit ők már képtelenek finanszírozni.

A színésznő a daganatos megbetegedések egyik ritka fajtájában szenved, és immunterápiaára lenne szüksége.

A nyilvánosságra tehát azért volt szükség, mert abban bíztak a szervezők, hogy az ország egyik nagy kedvencét nem hagyják cserben a tisztelői, és talán segítenek pénzt gyűjteni a drága kezelésekre. Az ötletük, hogy legyen egy jótékonysági gála, be is jött, a Szegedi Nemzeti Színházban tartott előadásra napok alatt elfogytak a jegyek. 

A gála teljes bevétele Kátya kezelésére megy, de nem ez volt az egyetlen bevételi forrás, emberek ezrei utaltak egy megadott számlaszámra, ki-ki a saját lehetőségei szerint, valamint iskolák, színházak és alkotóközösségek kezdtek szintén gyűjtésbe, hogy minél több pénz gyűljön össze. 

A szegedi esten sajnos nem tudott személyesen ott lenni Tompos Kátya, ő jelenleg kórházban fekszik és minden energiájával azon van, hogy meggyógyuljon. A hírek szerint még mindig nagyon gyenge, időre van szüksége, hogy összeszedhesse magát. Azonban egyik legközelebbi barátja és alkotótársa, Hrutka Róbert felhívta őt telefonon, és tudatta a színésznővel, hogy milyen fontos dolog történt.

„Szerettem volna, ha tudja, hallja a saját fülével, hogy milyen sokan szeretik. Hogy ha csak a nevét kimondják, zúg a taps, és hogy milyen sokan bíznak a gyógyulásában. Kátya hallotta, és tudom, hogy nagyon jólesett neki”

– mondta el Hrutka Róbert, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző, producer. „A gyűjtés egyébként nagyon jól alakult, még nincsenek pontos számok, de mindenképpen reményre ad okot. Fantasztikus az összefogás, ami kialakult, nem lehetünk elég hálásak ezért” – idézte Hrutka Róbertet a Metropol pár napja, azóta kiderült, hogy megvan a szükséges összeg.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!