HAON Sziréna

2011.08.03. 07:51

Ez történt kedden Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - Nézze meg milyen események történtek kedden (augusztus 2.) Hajdú-Bihar településein!

Hajdú-Bihar - Nézze meg milyen események történtek kedden (augusztus 2.) Hajdú-Bihar településein!

Derűre hangol a Csokonai Színház

Debrecen - Augusztus 3-ától kaphatók a 2011/2012-es évad színházbérletei.

Nem a nagyokkal versenyeznek a tiszacsegeiek

Tiszacsege -  Úgy néz ki, a tavalyihoz hasonlóan jó idényt zárhatunk ebben az évben is - osztotta meg lapunkkal Törökné Tinku Dóra, a tiszacsegei strandfürdő vezetőhelyettese.

Naska, a debreceni mentőkutya találta meg a Tolcsván eltűnt idős asszonyt

Ezúton szeretnénk örömmel értesíteni mindenkit, hogy Lusti szomorú hiánya mellett, augusztus 1-én, 18 órakor Tolcsván, egy 36 órája eltűnt idős személyt Naska nevű, angol véreb mentőkutyánk segítségével csapatunk megtalálta.

Tovább fejlesztik a debreceni kerékpáros infrastruktúrát

Debrecen - Debrecen önkormányzata 2011-ben is folytatja a kerékpáros infrastruktúra bővítésére irányuló fejlesztéseit.

Nyári sebességrekorderek Hajdú-Biharban

A nyár szezonban eddig, egy-két kirívó esetet kivéve, Hajdú-Bihar megyében nem volt jellemző a nagy sebességgel bemért gépkocsik száma.

Hipermarketi potyázók - pattanásos tinitől a jól szituált harmincasig

Ezen oldal hasábjain már többször kerültek szóba azon irritáló embertársaink, akiket ha egy kategóriába kellene zsúfolni, talán őket hívnánk bolti potyalesőknek. Tudják, ők azok, akik megdézsmálják a bevásárló központok zöldség és gyümölcspultját, s akik hosszú perceket képesek szobrozni az újságos stand előtt, hogy ingyen olvashassák el kedvenc lapjukat. M.I. jegyzete

Új hipermarket, kétszáz munkahellyel Debrecenben

Debrecen - Az ötezer négyzetméteres debreceni hipermarketet év végén tervezik megnyitni a repülőtérnél.Honnan tudhatjuk, hogy vihar csaphat le Debrecenre?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kistérségi szintű időjárási veszélyjelző rendszere augusztus 1-jén megkezdte működését, amely kritikus időjárási helyzetekben, illetve ezeket megelőzésen hiteles információforrást biztosít. Vajon honnan tudhatjuk meg, hogy érdemes-e viharra készülnünk Debrecenben?

Fémtolvajok pusztítása a Vezér utcán - megérkezett a válasz

Debrecen -Ahol a kamera már nem látja, gyomos az út, vandálok által kettétörtek a fák, s nyoma veszett minden fémnek.

Mi lett veletek Való Világ celebek?

Azzal eddig is tisztában lehettünk, hogy a valóság-showk lecsengése után rapid módon tűnnek el az önjelölt sztárok a süllyesztőben, ám a VV4 esetében mintha ez a folyamat s szokottnál is gyorsabban ment volna végbe. Úgy tűnhet, a többség nem tudott mit kezdeni a hirtelen jött ismertséggel. M.I. jegyzete

Koszorúzás a debreceni 5. Bocskai István Lövészdandár rendezésében

Debrecen - 1849. augusztus másodikán a cári sereg ellen vívott csatát Debrecen határában a magyar honvédsereg. A szabadságharc egyik utolsó ütközetének 162. évfordulóján koszorúzási ünnepséget rendezett a Hősök temetőjében az 5. Bocskai István Lövészdandár.

Balatonfüreden a DKSE fiatal balátlövője

Kézilabda - A Balatonfüred csapatához igazol Gerdán Tibor, aki az elmúlt években a DKSE színeiben kézilabdázott. A tizenkilenc esztendős, körösszakáli illetőségű fiatalember a legutóbbi idényben mutatkozott be a felnőttek között a

Debreceni KSE

NB I/B-s csapatában.

Rövidesen „támadhat” a parlagfű

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet parlagfű pollen riasztási rendszere szerint a légtér parlagfű-pollen tartalma néhány napon belül a többszörösére emelkedhet a most még alacsony értéknek.

Latin-amerikai hangulat három héten át Debrecen belvárosában

Debrecen (MTI) - Koktélbárok, mixerek, zsonglőrök és tánccsoportok veszik birtokukba Debrecen belvárosát csütörtöktől csaknem három héten át; a városvezetés és a szervezők augusztust a karneválok hónapjává tennék a cívisvárosban.

Egyre több a kitett állat, s a kínzások száma is szaporodik megyénkben

Debrecen - A debreceni polgármesteri hivatal két év alatt 74 bejelentést kapott állatkínzásról, nem megfelelő körülmények között tartott állatokról, egyetlen esetben sem találták indokoltnak a rendőrség bevonásával az eljárás megindítását – tudtuk meg Gulyás Tünde igazgatási osztályvezetőtől.

Az első alkalmazotti értekezlet

Hajdúnánás - Megkezdte munkáját a 4 általános iskola összevonásából megalakult Bocskai István Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Hajdúnánáson.

Zenebölcsi Debrecenben

Debrecen - Kedd délelőttönként zenés foglalkozásokat tartanak a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban, Nagyné Lövei Lilla zenetanár vezetésével.

A megszokottnál valamivel később kezdődik a parlagfű szezon

Debrecen - Éppen beindult – a megszokottnál kicsit később, mivel az áprilisi száraz időjárás nem kedvezett a parlagfű kelésének – és a csapadékos időjárás miatt várhatóan elhúzódó lesz a parlagfű-szezon, ugyanis a növény folyamatos utókelésére lehet számítani – tudtuk meg Szabóné Veres Ritától, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság (NTI) növényvédelmi osztályának megbízott vezető-helyettesétől.

Így haladnak a kettes villamospálya építésének munkálatai

Debrecen - Az egyre szaporodó gödrök és munkagépek is jelzik Debrecenben, hogy végérvényesen kezdetét vették a kettes villamos pályájának építését megelőző munkálatok, amelyek közül talán a Hunyadi utcán a legszembetűnőbb a változás. Kollégánk a helyszínen járt, nézze meg Ön is felvételeinket!

Kevin Costnerrel koktélozhatott egy debreceni lány

St. Cloud/ Debrecen - Nagy Orsolyának, a 25 éves debreceni lánynak néhány nappal ezelőtt élete egyik meghatározó élményében lehetett része.

A jelenlegi vasútállomás vágányain haladhat a villamos?

Debrecen – Habár most még a MÁV szerelvényei haladnak át a Nagyállomás vágányain, a tervek szerint az elővárosi vasút és a villamosközlekedés találkozási pontjává is válna a terület a Multimodális Közlekedési Központ megépülésével.

Nem mindenki ujjong az új parkolók építésének

Debrecen - Dühös telefonáló jelezte szerkesztőségünk felé, hogy szerinte óriási pusztítás van kilátásban a Hatvani és a Mártonfalvi utcák kereszteződésében álló óvodánál, ahol új parkolók létesítése során életerős fákat vágnak ki éppen.

Falunap kilencedszer Pocsajban

Pocsaj - Kilencedik alkalommal rendezi meg Pocsaj a falunapot augusztus 6-án. A már hagyománnyá vált rendezvényre most is nagy a készülődés.

A szombati diszkó után gyulladnak a kukák Nádudvaron

Nádudvar - Rövid időn belül ez már a második ilyen típusú rongálás volt, márciusban a művelődési háznál történt hasonló bűncselekmény. Mindkétszer a szombat esti diszkók után, vasárnap hajnalban történtek a gyújtogatások, ezért fokozott rendőri jelenlétet és ellenőrzést kért Beke Imre polgármester erre az időszakra a városban.

Alkotók Vámospércsen, a közönség szeme előtt

Vámospércs - Képző-, fotó- és iparművészet egyaránt megjelenik a Vámospércsi Művésztelep és Grafikai Műhely idei – immár 20. – alkotói idényének munkájában, mely augusztus 1-jén vette kezdetét – tájékoztatta a Naplót Diósné Kozma Erzsébet, a Vámospércsi Művelődési Ház és Könyvtár vezetője.

Megújuló energiát használnak Monostorpályi közintézményeiben

Monostorpályi - Nem akármilyen bemutatót tartottak a napokban a helyi sportpályán, ahol egy a geotermikus energiát felhasználó berendezéseket forgalmazó cég mutatta be a vizes fűtés előnyeit. A hőszivattyú a talajvíz geotermikus hőjét használja fel: külső energia segítségével a hőt az alacsonyabb szintről magasabb szintre emeli, legtöbbször a föld, a levegő és a víz által eltárolt napenergiát hasznosítva.

Folynak a helyreállítások, egy ház életveszélyessé vált Tetétlenen a belvíz miatt

Püspökladány, Tetétlen - Szombaton kritikus volt a helyzet: állt a víz az utcákon, istállókat és lakóházakat is veszélyeztetett - mondta el a Naplónak kedden Borbélyné Fülöp Hajnalka, Tetétlen polgármestere. Községük a környékbeli településekhez képest alacsonyabban fekszik, különösen az északi része, így a hirtelen lezúduló eső és a belvíz komoly problémákat okozott.

Nem egyértelmű, kell-e fizetni a parkolásért a belvárosban

Debrecen - Honnan tuja egy erre téved turista, hogy a Csapó utcán és a Dósa nádor téren nem ingyenes a parkolás – merülhet fel a kérdés, amikor a belvárosi parkolási zónába érünk. Persze, mi dörzsölt cívisek már jól tudjuk, hogy városunkban semmi sincs ingyen, pláne nem a parkolás. De egy erre téved turista vajon honnan tudja, hogy meddig tart az a bizonyos P-betűs zóna?

87 éves szakoktató Debrecenben

Debrecen, MTI - Magyarország legidősebb gépjárművezető-szakoktatója, a 87 éves Varga József néz vissza járműve visszapillantó tükréből Debrecenben, a Vámospércsi úti rutinpályán.

Citerazenével kísért vacsora a Nánási Tájházban

Szép idővel indult az Alkotótábor első napja Hajdúnánáson. A nemzetközi találkozó résztvevői remek hangulatban kezdtek hozzá a közös együttléthez, közös alkotáshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!