Hajdú-Bihar

2013.04.22. 15:17

A nemzeti öntudatot akarják erősíteni

Debrecen - Több mint 200 önkormányzat, illetve civilszervezet részvételére számítanak.

Debrecen - Több mint 200 önkormányzat, illetve civilszervezet részvételére számítanak.Egy szomorú napra emlékeznek, illetve emlékeztetnek a nemzeti összetartozás napján, ami valójában csaknem egyhetes programsorozat - jelentette be hétfői sajtótájékoztatójukon Simon Albert, a Pro-Fa Kft. ügyvezetője. Magyarázatként elmondta, hogy a trianoni békediktátum aláírásának napjára emlékező rendezvényük szervezésekor - melyhez Pajna Zoltán alpolgármester segítségét is kérték - annyira nagy érdeklődéssel és részvételi szándékkal találkoztak, hogy több naposra kellett bővíteni a programot.

Így június 4-től 8-ig tart majd az esemény a Vekeri-tavi ifjúsági táborban és kempingben. Célja: ne merüljön feledésbe, hogy az ország feldarabolásával a határon túlra került magyarság hozzánk tartozik, és segítsen megérteni, a nemzeti összetartozás a túlélés egyetlen esélye.

Emlékeztetni a fiatalokat

Amikor az önkormányzat bérbe adta a kft.-nek az ifjúsági tábort, azt szerette volna, hogy ennek a korosztálynak szervezett programokat tartsanak benne - mondta Pajna Zoltán, majd hozzátette, a Pro-Fa Kft. rendezvénye ilyen, hiszen a fiatalokat meg kell ismertetni az ország történelmével. Akár kihelyezett órákat is tarthatnak ott az iskolák, hiszen júniusra már a legtöbb helyen a tananyag ismétlésénél járnak.

A nemzeti összetartozás érzését erősítő ötnapos rendezvényen néptánc együttesek, népdal énekesek és ismert előadóművészek, hagyományőrző csoportok szórakoztatják majd a rendezvényre érkezőket.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!