Életstílus

2017.06.28. 10:26

Pikkelysömör, az egyik legrosszabb, ami nyáron történhet veled

A bőr kínzó viszketésével, kisebesedésével járó pikkelysömör sokak számára okoz kellemetlen napokat, heteket. A probléma ugyan elméletileg nem gyógyítható, de a megfelelő kezeléssel a helyzet kordában tartható. Jó hír az is az érintettek számára, hogy egyes életmódbeli változtatásokkal szinte teljesen lecsökkenthető a betegség fellángolásának gyakorisága.

A bőr kínzó viszketésével, kisebesedésével járó pikkelysömör sokak számára okoz kellemetlen napokat, heteket. A probléma ugyan elméletileg nem gyógyítható, de a megfelelő kezeléssel a helyzet kordában tartható. Jó hír az is az érintettek számára, hogy egyes életmódbeli változtatásokkal szinte teljesen lecsökkenthető a betegség fellángolásának gyakorisága.

A Hillvital.hu tapasztalatai azt mutatják, hogy a természetes hatóanyagokat tartalmazó, külsőleg alkalmazható Mesterbalzsam szintén jó szolgálatot tehet a pikkelysömör kapcsán érintettek számára.

Nyáron különösen kellemetlen

A nyári időszakban lekerülnek rólunk azok a ruhadarabok, melyek máskor elrejtik bőrhibáinkat környezetünk elől. Különösen sok kellemetlenséget okoz a pikkelysömör tehát ezekben a hónapokban, hiszen senki nem mutogatja szívesen a gyakran jelentős bőrfelületet érintő problémát. További gond vele a kínzó viszketés és a terület kiszáradása, amint a magas külső hőmérséklet sem sokat segít. A hidratálásra nem csak a megfelelő krémek és balzsamok segítségével érdemes ügyelni, hanem a napi folyadékbevitelre való figyelés kapcsán is.

Természetes összetevők: felejtse el a mellékhatásokat!

Ha bőrbetegségekről van szó, akkor az orvos által kiírt készítményekkel kapcsolatban gyakori probléma, hogy azokat csak meghatározott ideig használhatjuk. Nagyon fontos tehát, hogy olyan alapanyagokat találjunk a pikkelysömör kezelésére, amelyeket akár hosszú távon is bevethetünk a cél érdekében. E tekintetben a természetes hatóanyagok optimális kombinációját nyújtó, gyógynövényes Mesterbalzsam remek választásnak bizonyul. A természet már számtalanszor bebizonyította, hogy ott is segítséget nyújthat, ahol egyéb, gyógyászati célra alkalmas készítmények esetleg nem.

Életmódváltással a pikkelysömör ellen

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a pikkelysömör megjelenése nagymértékben múlik azon, milyen életmódot folytatunk. A finomított lisztes ételek, a sok cukorfogyasztás éppen úgy kerülendőek, mint a mesterséges adalékanyagokkal teli élelmiszerek. A friss zöldségek és a nagymennyiségű folyadékbevitel viszont mindenképpen jó választásnak bizonyulnak. A tapasztalatok szerint a súlyfelesleggel küzdők gyakrabban érintettek a pikkelysömör problémájával, mint azok, akiknél a mérleg megfelelő értéket mutat. Az egészséges életmód tehát nem csupán a fogyás érdekében lehet fontos, hanem a bőrbetegségek megelőzése kapcsán is.

Az ételeken túl a bőrt érő külső hatások sem elhanyagolhatóak. Az illatanyagokkal telepakolt szappanokat, az erősen parfümözött krémeket, tusfürdőket célszerű kerülni. A napozást sem ajánlott túlzásba vinni, ugyanis a szakértők mindössze tíz-tizenöt perces napon tartózkodást javasolnak azoknak, akik pikkelysömör tüneteivel élnek együtt. A stressz egészségkárosító hatása már számtalanszor bizonyítást nyert. Rendszerint a pikkelysömör is akkor szokott fellángolni, ha idegileg leterheltek vagyunk, nehéz életszakaszt élünk meg.

Hidratálás mindenekfelett

A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitellel belsőleg hidratálhatjuk bőrünket, de ne feledkezzünk meg a külső hidratálásról sem. A jó minőségű hidratáló testápolókkal, gazdag hatóanyag tartalommal rendelkező krémekkel és természetes balzsamokkal sokat tehetünk a kiszáradt, kisebesedő foltok megelőzése, valamint a fennálló helyzet javítása érdekében.

Ugyan a pikkelysömör visszatérő probléma lehet, és nyáron a napfény hatására akár gyakrabban adódhat gond vele, de a természetes összetevőjű készítményekkel mellékhatások nélkül tehetünk a bőr egészségesebbé és szebbé varázsolásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!