madarak fényben és árnyékban

2020.09.01. 16:00

Országos madárfotó-pályázat indul a Vadlúd Sokadalom alkalmából

Madarak fényben és árnyékban címmel pályázatot hirdetett profi és amatőr fotósok számára a 20. Tatai Vadlúd Sokadalom keretében az Envirotis Holding Zrt. a szervezőkkel közösen – közölte a társaság kedden.

Tata, 2011. november 26. Repülõ vadludak. Közel tízezernyi vadlúd vonulását és az Öreg-tóról való kirepülését figyelhetik meg az érdeklõdõk a hétvégén, a XI. Tatai Vadlúd Sokadalom rendezvényén. Az eurázsiai tundrák vidékérõl érkezõ vadludak évszázadokkal ezelõtt itt, a tatai Öreg-tó leeresztett medrében, a hajdan volt mocsárvidéken találtak pihenõhelyet maguknak hosszú vonulásuk során. Minden év novemberében visszatérnek, hogy a telet nálunk töltsék, majd február végén, március elején visszainduljanak északi költõhelyeik felé. MTI Fotó: Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A kiírók máshol nem indult, vagy díjazott fotókat várnak.

A szervezők csak etikus elvek alapján fotózott képeket fogadnak el, melyek készítésekor a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, vagy természetes mozgásukban nem akadályozták.

A képeket héttagú zsűri értékeli, elnöke Potyó Imre környezetkutató, természetfotós, nemzetközi pályázatok többszörösen elismert alkotója. A díjak mellett az Envirotis Holding publikációs lehetőséget biztosít a pályázóknak, a legjobb fotókat a pályázat honlapján túl egy színvonalas albumban, valamint kiállításon is bemutatják.

A pályázat nyitott, sem fotós szakmai múlthoz, sem életkorhoz nem kötött, az alkotásokat szeptember 20-ig lehet beküldeni, a részletes feltételek a pályázat oldalán érhetők el. Az eredményhirdetést november 28-án tartják a Tatai Vadlúd Sokadalmon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!