PR cikk

2020.08.06. 22:34

Ezt mondja el rólad az órád – egy hölgy véleménye

Az általában magunkon viselt ékszerek mellett a legbeszédesebb, vagyis a jellemünkről leginkább árulkodó kiegészítők nem mások, mint a karórák. Nem véletlenül terjed világszerte a mondás, hogy „Mutasd az órád, megmondom, ki vagy!”.

Bár sokan vannak, akik számára az okostelefonok térhódítása óta a karóra elvesztette funkcionalitását, még mindig igen népes tábora van azoknak, akik a karórájuk nélkül az ágyból sem teszik ki a lábukat.

Ahány ember, annyi karóra – és mind árulkodik a személyiségről

Hála a robogó és soha nem alvó nemzetközi divatiparnak, ma már minden felmerülő igényt igyekeznek szinte azonnal teljesíteni, így mondhatni elérkeztünk arra a pontra, hogy ahányféle ember létezik, annyiféle karóra is.

Egyes webshopoknál (mint például a timestore.hu) egészen hihetetlen, hogy milyen egyedi stílussal rendelkező karórákat lehet kapni. És ebben a keresletnek igyekezni megfelelő igen széles kínálatban előbb-utóbb megtalálja a zsák azt a bizonyos foltját.

Azt, ami illik rá, ami tökéletesen passzol hozzá. Most pedig nézz a karodra és vizsgáld meg a saját karórád egy kicsit más szemmel.

Mit árul el a viselőjéről az egyszerű, hagyományos stílusú, átlag karóra

Aki effélét hord, az legtöbbször csak megszokásból visel órát és igazából nem is az idő vagy a pontosság számít neki (főleg nem az aktuális trend), csak az, hogy akkor, amikor épp kell, rá tudjon pillantani.

Ez az eset pedig általában legfeljebb csak az óra felcsatolásakor, vagy a napi megszokott tévéműsor kezdete előtt két perccel fordul elő. Vagy még akkor sem.

Egyszerű, hagyományos stílusú számlappal, de nagy számokkal rendelkező karóra

Amennyiben valakinek a kezén óriás, hagyományos számokkal ellátott karórát látunk, az valószínűleg látásában korlátozott, vagy munkája közben bár többször is megkísérti a vágy, nem nézhet az órájára (főleg nem a telefonjára) sem gyakran, sem látványosan. Ők a könyvelők és az irodisták.

Egyszerű kivitelezésű, de drága óraszerkezet, magasabb árkategóriás karóra

Főleg az érettebb korosztály választ ilyen jellegű órát magának, illetőleg azok, akik annak szeretnének tűnni. Mármint érettnek.

A sportos stílusú, vízálló, esetleg lépésszámlálós és pulzusmérős többfunkciós karóra

Sokan elsődlegesen annak tökéletes funkcionalitása miatt választanak ilyen órát. Ez általában sportos vagy filigrán alkattal is párosul.

Ha túl sok, vagy kevésbé kihasználható (felesleges) funkciót is rejt az óra szerkezete, akkor egy végletekig kütyübolonddal van dolgunk, aki sokszor erején és pénztárcáján felül választ magának multifunkciós karórát.

Az általános és széles körben elterjedt divatkaróra

Talán a legszélesebb választékot ebben a kategóriában találhatjuk. Ez az átlag női vagy férfi karóra, ami színben vagy kinézetében pont megtetszik a viselőjének, de nem örök darab. Nem azért mert nem annyira tartós, hanem azért mert akár azonnal lehet venni belőle egy másikat is, másmilyen színben.

Vagy még többet, mindenféle színben, ami így mindig az aktuális reggeli hangulat vagy öltözet szerint váltogatható. Többnyire tinédzserek, fiatal felnőttek karján látni trendi divatórákat. Bár arra is kiválóan használható lenne, nem az idő mérése benne a legfontosabb tényező.

Közismert és közkedvelt márkájú, „első fizetésem ráment” árfekvésű divatóra

Sok nő számára bizalomerősítő, már-már varázseszköz a hétköznapi reggelekre. Azokra, amikor hét óra előtt két perccel ébredve tudatosul bennük, hogy huszonöt percük van a meetingig átverekedni magukat a reggeli csúcson.

A magasba lendítve és rázva akár taxit is képes materializálni. Vagy egy épp úgy késésben levő barátnőt, akivel a meeting helyett be lehet ülni kávézni.

Márkás ékszeróra

Ajándék. Karon viselve háromfélével találkozhatunk, ebből az egyik az, amit te is hordasz, amit elkapkodva magadnak megvettél, mert épp beleszerettél. Öt perccel később láttál egy másikat, ami jobban tetszik. Vagy ugyanezt olcsóbban, a barátnőd karján.

A másik olyan, amit a szülő vesz a gyermekének például a 18. születésnapjára vagy ballagásra. A harmadik pedig a sokkal magasabb árfekvésű. Ezen az összegen gyűrűt is lehetne venni, de mégsem.

Márkás, stílusos kivitelű, nemesfém karóra

Magadnak vetted. Te vagy a főnök. Nem érdekel az idő, mert van beosztottad, aki figyelmeztessen az aktuális teendőidre. Akár vehetnél egy másikat is, de ez az az óra, amit majd a gyermeked és később az unokád is hordani fog. Ha lesz rá időd, hogy legyen.

Ne higgyük tehát, hogy egyáltalán nem fontos az, hogy hogyan néz ki az a karóra, amit minden nap viselünk. Érdemes több időt rászánni az Igazi kiválasztására, hiszen akaratlanul, de többet árulhatunk el az óránkkal magunkról, mint azt elsőre gondolnánk.

Ugyanakkor, ha jobb benyomást szeretnénk kelteni, akár arra is kiváló lehet egy alapos megfontolás után kiválasztott karóra.

Amennyiben pedig egyértelműen megtaláltuk a „foltunkat”, viseljük azt büszkén! Mert az a miénk.

 

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!