Kipróbáltuk, szívdöglesztő

2021.09.14. 15:02

Mindent a húha-faktorért – Samsung Flip3 és Fold3

Mit lehet egy szóban mondani a Samsung két prémium készülékéről? Pazar. De sajnos az áruk is az.

A teljes nevükön Samsung Galaxy Z Flip3 5G, Samsung Galaxy Z Fold3 5G (miért nem lehetne egyszerűen, megjegyezhetően Samsung Flip és Fold?) készülék a Samsung évek óta kitartó masszív erőfeszítéseinek az eredménye, hogy elfogadtassák a piaccal a kijelző közepén összehajtható okostelefonok létjogosultságát.

Sorban: Galaxy S 10+, Flip3 és Fold3

Érdemes kézbe venni ismerősnél, boltban a két készüléket, mert a képek, videók nem hozzák vissza a marketingesek bűvszavát, a sokat emlegetett „felhasználói élményt”. Pedig esetükben éppen az a kulcs, hogy miért is kell (kéne) megvenni egy használt autó, vagy a hazai havi átlagkereset két-háromszorosáért egy telefont.

Mert átkozottul jól néznek ki.

Mivel összetéveszthetetlenek a mai tökéletesen egyforma mobilok tengerében, és ez visz mindent. Már annak, aki ki tudja pengetni a legolcsóbb Flip3-ért a 399 ezer 990, a legolcsóbb Z Fold3-ért pedig a 699 ezer 990 forintot.

A Flippel kapunk a kezünkbe egy, a régmúltban kagylósnak hívott telefont, melynek a zsanérja a kijelző alatt húzódik, s összehajtva elfér egy kicsi zsebben, táskában, akkora, mint egy zsebtükör – de még összehajtva is van kívül egy kijelzője. A Samsung komolyan számít arra, hogy szebbik nem menő képviselői tükörnek is fogják használni két szelfizés között. De azért nem lett női holmi, a fémes-fényes változat férfikézből az asztalra téve is jól mutat.

Női kézben a Flip

Ahogyan kihajtva, a méretes tabletté alakuló Fold mágnesként vonzza magára a szemeket, s összecsukva is rendkívül meggyőző a kiemelkedő anyaghasználat-kidolgozás miatt.

Van benne minden (Fold) telefotó, széles és ultraszéles kamera, a 120 Hz adaptív frissítési ráta segítségével mindkét készüléken teljes pompájukban jelennek meg a legpörgősebb filmek is, a kütyü IPX8 besorolása pedig azt jelenti, hogy még esőben is nyugodtan kinyitható.

Pénz beszél: ne gondolj az elefántra.

Ezért nem érdemes igazán a megvalósítás apró részleteibe bonyolódni. A láthatatlan zsanér ugyanis látszik, s minél inkább igyekszünk elfelejteni – ne gondolj az elefántra – annál inkább szembetűnik minduntalan.

És persze ott van az unalomig emlegetett bosszúság, hogy ennyi pénzért igazán adhattak volna egy töltőfejet, hogy miért kell billegnie a Foldnak az asztalon, hogy miért nem ismeri fel néha rögtön a készülék az arcunkat, hogy bizony látható a kijelző alá elvileg elbújtatott szelfikamera – mert ha tetszik a mai okostelefonozás szinte minden feature-ét felvonultató készülék, és elég vastag a pénztárca, akkor pillanatok alatt megszokjuk a felsoroltakat, meg mást is.

Aki megengedheti magának ezt a luxust, annak nem remeg majd a keze a kiránduláson, mikor meredélyen veszi elő a nyolcszázezer forintos kütyüt, s nem probléma, hogy a kihajtva hatalmas, fém-üveg Fold úgy csúszik ki az izzadó tenyérből, mint a frissen fogott ponty. Hiszen ez is csak egy telefon.

Borítóképünkön fotóz a Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!