Erőszak

2024.05.04. 21:38

Megtámadták Eric Zemmour francia jobboldali politikust Korzikán (videó)

Egy csoport tüntető tojásokkal dobálta meg és szidalmazta szombaton Eric Zemmour francia jobboldali politikust Korzika szigetén tett kampányútja alatt – közölte a helyi rendőrség.

MW

Eric Zemmour francia jobboldali publicista, a Visszahódítás párt elnökjelöltje

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christophe Petit Tesson

Zemmour – aki pártja, a Reconquete (Visszahódítás) elnökjelöltje volt a 2022-es francia elnökválasztáson – a korzikai Ajaccióban kampányolt a júniusi európai választások előtt, amikor a rendőrségi közlés szerint körülbelül 15 ember bántó szavakkal becsmérelni kezdte, majd vizet locsoltak és tojásokat dobáltak feléje, egy nő pedig megpróbálta meglökni.

A Corse-Matin korzikai napilap közzétett egy videófelvételt, amelyen éppen az látszik, mintha Zemmour ütne meg egy nőt. A politikus környezetének egyik tagja azt mondta, hogy Zemmour reakciója „tiszta önvédelmi reflex volt”. „A nő a háta mögé ment, ő pedig nem tudta, ki az, tojás vagy akár kés is lehetett volna nála” – magyarázta.

Nicolas Septe ajaccói ügyész azt mondta az AFP-nek, hogy nyomozást indítottak az ügyben. Zemmour az incidens után rohamrendőrök kíséretében folytatta kampánysétáját a városban.

A felmérések szerint a Reconquete párt népszerűsége jelenleg öt és hat százalék között van – írta az AFP.

Eric Zemmour felszólalt a Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon) című jobboldali rendezvényen is, amelyet a brüsszeli polgármester minden eszközzel igyekezett ellehetetleníteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában