Nagyvilág

2013.11.13. 14:31

Fatörzs nyársalt fel egy traktort

Ukrajna - Egy kivágott fenyő törzse felnyársalta a favágók traktorának vezetőfülkéjét, halálra zúzva a jármű vezetőjét.

Ukrajna - Egy kivágott fenyő törzse felnyársalta a favágók traktorának vezetőfülkéjét, halálra zúzva a jármű vezetőjét.

A kárpátaljai Rahó térségében az egyik helyi erdészet alkalmazottai fakitermelést végeztek, amikor a egyik frissen kivágott és legallyazott szálfa vontatás közben elszabadult a meredek hegyoldalon, és hatalmas lendülettel letarolta a lánctalpas vontatót. A 15 méteres fatörzs gyorsvonati sebességgel ütötte át a traktor vezetőfülkéjét, esélyt sem adva a bennülő erdésznek a menekülésre. A negyvenkilenc éves férfi a helyszínen szörnyethalt.

A szóban forgó Luhi Erdészettel szemben az elmúlt években több eljárást is indítottak a hozzá tartozó hegyvidéken folytatott illegális erdőirtások miatt, ami az ukrajnai erdészeteknél bevett gyakorlatnak számít. Ám a vonatkozó jogszabályokban foglalt csekély bírságok nem rendelkeznek kellő visszatartó erővel a busás haszon mellett.

A hatóságok nyomozást indítottak a haláleset kapcsán, s egyben azt is vizsgálják, hogy a baleset helyszínén tapasztalt tarvágás mennyire összeegyeztethető az egészségügyi fakitermelés fogalmával.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!