Nagyvilág

2011.01.23. 19:13

A YouTube-on indított oldalt az izraeli Holokauszt Múzeum az irániaknak

<p>Elindult vasárnap a YouTube-on az izraeli Holokauszt Múzeum oldala fárszi nyelven. Ezt beszélik az irániak. Mint a Yad Vashem közölte:"legfőbb céljuk, hogy hiteles információkat adjanak a második világháborús népirtásról".</p>

"A Farszi YouTube-csatorna túlélők beszámolóit, archív felvételeket, történészek kutatásait tartalmazza a Holokausztról, valamint az antiszemitizmusról, illetve mindarról, ami példátlan történelmi eseménnyé tette a népirtást"- áll a múzeum közleményében.

Avner Shalev, a múzeum elnöke azt közölte, hogy minél szélesebb közönséghez akarják eljuttatni az információkat. Külön nem említette Iránt, de megfigyelők szerint a program nyelve egyértelműen ezt célozza. Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök többször tagadta nyilvános beszédeiben, hogy a Holokauszt megtörtént, hatmillió zsidó meggyilkolását mítosznak nevezte.

A Yad Vashem honlapján héber, arab, angol, orosz és spanyol nyelven olvashatók információk."Manapság, amikor rengeteg dezinformáció, torzítás jelenik meg a tragédiáról az interneten, alternatívát kell kínálnunk azoknak, akiket érdekel az igazság"- közölte a múzeum.

Az oldal elérhető::http://www.youtube.com/user/yadvashemfarsi

- Független HÍrügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!