Labdarúgás

2024.05.13. 11:33

Tét nélkül is volt tartása a Szparinak

A Nyíregyháza Spartacus az utolsó pillanatban fordította meg a zuglói mérkőzést.

Nagy Dominik szabadrúgásból egyenlített a 63. percben

Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

A nyíregyháziak számára bajnokként már nem volt különösebb tétje a vasárnapi, BVSC-Zugló elleni összecsapásnak, ám Tímár Krisztián már beharangozónkban elmondta, hogy nem szeretné, ha csapata az utolsó három fordulóban lerombolná a magáról alkotott képet.

A Szpari nem is vette félvállról a meccset, igaz, teljesítménye nem érte el azt a szintet, amit az egész idényben láttunk. A hazaiak szerezték a találkozó első gólját, amire Nagy Dominik válaszolt szabadrúgásból, majd békésen teltek a percek, úgy tűnt, a felek nem jutnak dűlőre. Csakhogy jött Novák Csanád a 93. percben – lényegében a találkozó utolsó másodperceiben – és egy fejessel eldöntötte az összecsapást.

– Örülök a győzelemnek, de nem játszottunk olyan élesen, mint ahogy szoktunk, ez valahol érthető is. Kaptunk egy elkerülhető gólt, utána jó volt a tartása a csapatnak, sikerült visszajönni a mérkőzésbe, végig mentünk a győzelemért. Talán a játék összképe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna, de örülök a győzelemnek, és hogy sikerült a három pontot megszerezni – nyilatkozott rendkívül korrekten Tímár Krisztián, a Spartacus vezetőedzője.

Ha már a csapat tartását említette a mester, jegyezzük meg, hogy a Szpari ebben az idényben hatodszor fordított meg bajnoki meccset és Novák találata volt a nyolcadik olyan gólja, amit a 85. perc után szerzett az együttes.

A Spartacus tehát számára tét nélküli meccsen is győzött és vasárnap is ez lenne a cél, az utolsó balmazújvárosi hazai mérkőzésen. Az összecsapás után Nyíregyháza belvárosában, a Kossuth téren ünnepel a csapat a szurkolókkal együtt. A bajnokavató ceremónia a tervek szerint 20 órakor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában