Labdarúgás, NB III.

2024.05.03. 12:04

Nem lesz könnyű dolguk

A Kisvárda II. a DVSC II. csapatánál vendégszerepel, míg a Sényő a Cigándot fogadja.

A sényőiek bíznak a meglepetésben.

Fotó: Dodó Ferenc

Vármegyénk mindkét NB III.-as csapata vereséggel abszolválta az Észak-Keleti csoport huszonhatodik fordulóját. A Kisvárda II. ráadásul sorozatban már a második bajnokiját vesztette el, hiszen az Eger előtt a Cigánd is két vállra fektette Gerliczki Máté egyletét. Ennek eredményeképpen a rétközi egylet visszacsúszott a tabella harmadik helyére, így a DVSC II. elleni mérkőzés kiemelt státuszt kap, mivel a debreceni gárda ugyancsak a dobogóra pályázik.

Nem változtak a célok

– Két vereséggel a hátunk mögött mindenféleképpen javítani szeretnénk – mondta el lapunk megkeresésére a Kisvárda II. edzője, Gerliczki Máté. – Ennek megfelelően készültünk a héten. A céljaink nem változtak, érmet szeretnénk szerezni, ehhez viszont ki kell lábalnunk ebből a szituációból. A DVSC II. egy veszélyes ellenfél, hozzánk hasonlóan egy második számú csapatról van szó, amely minden mérkőzésére nagyon jól felkészül, s nem mellékesen remek futballt játszik. Viszont ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, magunk mögött kell tartanunk őket.  

A Sényőre sem vár könnyű feladat, a második helyezett Cigánd érkezik a Nyírségbe, s ahhoz, hogy a borsodi klub biztosan megőrizze ezen pozícióját el kellene vinnie a három pontot Szabolcsból. Nagy Sándor társasága az előző játékkörben megszorongatta a listavezető Putnokot, s habár csodát nem tudott tenni, viszont mentálisan sokat dobhat a kereten az a találkozó. A csapat sorsolása nem a legkönnyebb, ráadásul a kiesés elől menekülő Hatvan, valamint a Tiszafüred is ott lohol a gárda nyomában.  

– Továbbra is úgy fogalmaznék, hogy szeretnénk a győzelembe, a győzelmekbe menekülni – fogalmazott kérdésünkre a Sényő mestere, Nagy Sándor. – Talán egy kissé furcsán hangzik, de a Putnok elleni fájó vereség bizakodásra ad okot, hiszen bizonyítottuk, hogy jó úton járunk. Mi irányítottuk azt a mérkőzést, a végén csupán egy egyéni hiba miatt kaptunk ki. Bravúrra készülünk a Cigánd ellen, amely egy nagyon jó csapat, nem véletlenül tartanak ott, ahol. 

A Kisvárda mérkőzésén vasárnap 11 órakor, míg a Sényő találkozóján 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó.

Labdarúgás: NB III., Észak-Keleti csoport, 27. forduló
DVSC II.–Kisvárda Master Good II., Debrecen, Egyetemi AC Sporttelep, v.: Nagy (Vrbovszki, Gergely), 11.
Sényő FC Selyem-Ber–Cigánd, Sényő, Sporttelep, v.: Berényi (Kovács II., Végh).
További mérkőzések: Gyöngyös–DVTK II., Putnok–Tiszafüred, Eger–DEAC, Tiszaújváros–REAC, Karcag–Újpest II., Salgótarján–Hatvan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában