Anyák napja

2024.05.05. 09:00

Sírás, nevetés: nagy boldogság

Édesanyának lenni nagyon kemény feladat, de nem cserélnének senkivel.

Csatári Jázmin Abigél

A Szabó Lőrinc-iskolában a negyedikesek készültek műsorral

Fotó: Gazdag Mihály

A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézményének egyik pedagógusa, Ági másfél éve kezdett tanítani az intézményben, az egyik gyermeke a 4. osztályba jár, így természetesen ő is ott volt az ünnepségen. Gyönyörű pillanat volt számára, hogy láthatta a legkisebb gyermekét fellépni. 
– Három gyerekem van: egy negyedik osztályos, egy 15, valamint egy 17 éves. Mindannyian másképp mondanak köszönetet anyák napján, a legkisebb mindig saját kezűleg készít ajándékot – mondta, s hozzátette: anyának lenni nagy munka. – Vannak nehézségek, sírás és nevetés, de hatalmas öröm és boldogság az egész – árulta el az anyuka, aki egy marék zsebkendővel készült a műsorra. 
Mónikának négy gyermeke van, s a legnagyobb jár a Szabó Lőrinc-iskolába. Az egész család eljött, hogy lássák a legidősebb csemetét énekelni, verset mondani. – Izgalmas és pörgős az anyaság, főleg sok gyerekkel, akiket nagyon imádok – mosolyodott el. 

Közös ajándék a gyerekektől 
Az újfehértói Szabóné Kemény Krisztinának három gyermeke van, két fiú és egy lány. A huszonegy éves fia egy ritka anyagcsere-problémával született, emiatt erőt próbálóak voltak számukra az első évek. 
– Nagy küzdelmek árán tudtuk felnevelni úgy, hogy egészségesen élhessen, de sok támogatást igényel – mesélte lapunknak Krisztina, akitől megtudtuk: annak idején a férjével sokat gondolkodtak azon, vállaljanak-e még gyereket. Végül úgy döntöttek, szeretnék, ha lenne testvére a fiuknak, így megszületett a lányuk, aki mindenben segíti a bátyját. 
– Nyugodt vagyok, hiszen ha már mi nem leszünk, ő mellette fog állni – tette hozzá. Krisztináék legkisebb fia hatéves. – A mai világban sok hatás éri a kicsiket, nagyon oda kell rájuk figyelni, ez egy újabb komoly feladat – hangsúlyozta Krisztina, és elmondta: anyák napjára mindig közös meglepetéssel készülnek neki a gyerekei, a nehezebb pillanatokban pedig a tőlük kapott ajándékokból merít erőt a folytatáshoz. 

Trombitaszóra ébred 
Maczali Tímeának három kiskorú fia van, akiket egyedülálló anyukaként nevel. 
– Sokszor nehéz, főleg mostanában, mert már kamaszodnak a gyerekek, s nekem kell betölteni az apai szerepeket is. Ennek ellenére imádok édesanya lenni – mondta, és kiemelte: mind a három gyereke nagyon ragaszkodó, és a kisebb eltérések ellenére hasonlóak. Szófogadók, nagyon sokat segítenek neki a házimunkában. Tímea számára az anyák napja az évek alatt sokat változott, de mindig korán indul számára a nap. – Amikor kisebbek voltak, rajzoltak nekem. Azóta kaptam már legóból készült karkötőt, és virágot a kertből. A nagy fiam általában reggelit csinál, a kicsi pedig idő előtt kávéval ébreszt. Valamint mivel zenesuliba járnak, olykor tuba- és trombitaszóra ébredek május első vasárnapján – részletezte az újfehértói anyuka.  
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában