Nyíregyháza

2024.05.05. 07:21

Molnár Nikolett nyerte a Békeposzter-pályázatot

Taroltak a szabolcs-szatmár-beregiek, méltatták az Első Nyíregyházi Lions Club által támogatott pályamunkákat.

L. Tóth Lajos

Fotó: Lions

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége ebben a tanévben is meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter Pályázat hazai versenyét „Merj álmodni” címmel. A díjátadó és kiállításmegnyitó ünnepséget a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben rendezték. A versenyen a Vásárhelyi László Református Alapfokú Művészeti Iskola tanulói ismét értékes helyezéseket értek el. Molnár Nikolett pályamunkája lett az első helyezett, Szahajda Réka a második, Draviczky Anna a harmadik, Kozma Ágota a negyedik helyen végzett, Papp Olíviát közönségdíjasként méltatták. A kiállításra beválogatták Tóth Lívia és Solymos Flóra munkáját is. A felkészítő pedagógusok: Eklerné Vass Mária, Gánóczi Dalma és Rozman Béla.

Az aktuális Békeposzter-pályázatra összesen 66 rajz érkezett Kaposvártól Balatonlellén, Kecskeméten, Monoron, Győrön, Szombathelyen, Gödöllőn, Budapesten át egészen Nyíregyházáig. A zsűri Molnár Nikolett rajzát választotta ki a nemzetközi megmérettetésre (felkészítője: Eklerné Vass Mária, támogató klubja: Első Nyíregyházi Lions Club).  

A Lions Clubs International nemzetközi szinten működő jószolgálati szervezetet Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. Megalakulása óta a világ több mint 200 országában van jelen, a 46 ezer klubban közel 1,35 millió tagot számlálnak. Melvin Jones egy sikeres tőzsdei ügynök, valamint a Chicagói Üzleti Kör titkára volt. Azt vallotta: sokkal sikeresebb lehetsz a saját üzleti vállalkozásodban, ha elkezded mások önzetlen segítését, és ezt a segítő karitatív támogatást egy szervezeten belül valósítod meg. Dallasban elfogadták, hogy az oroszlán legyen a klub jelképe, valamint azokat az alapelveket, amelyek a mai napig érvényesek. Közös a jelszavuk mindenhol a világon: We Serve, vagyis Szolgálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában