Helyi közélet

2016.08.25. 11:45

Vigyázat, megnyerő beszédű üzletkötők verik át az embereket Nyíregyházán!

Nyíregyháza - Számos lakossági bejelentés érkezett az elmúlt időszakban a Nyíregyházi Lakásszövetkezethez, miszerint megnyerő beszédű fiatalemberek „próbálják bepalizni” a gyanútlan házigazdákat Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Számos lakossági bejelentés érkezett az elmúlt időszakban a Nyíregyházi Lakásszövetkezethez, miszerint megnyerő beszédű fiatalemberek „próbálják bepalizni” a gyanútlan házigazdákat Nyíregyházán. Legutóbb, augusztus második felében a Malomkertben ajánlották fel szolgáltatásaikat ismeretlenek, igen jutányos áron, mindössze 50-60 ezer forintért, holott a lakóknak egyetlen fillért sem lenne kötelező az ígért hő- és hangszigetelésre áldozni.

– Először 119 ezer forintról beszéltek, mondván, az uniós irányelvek alapján, az új energetikai előírások miatt, a 20 évnél régebbi házaknál biztosítani kell a megfelelő hő- és hangszigetelést – mesélte egy malomkerti lakos.

– Azt mondták, szerencsések vagyunk, mert most csak a bekerülési ár felét kell kifizetnünk, a másik felét egy cég állja, aki az új nyílászárókról és a szükséges anyagokról is gondoskodik. De gyorsan kell döntenünk, mert már sokan jelentkeztek a támogatott beruházásra, ha pedig szűkös az önerő, részletfizetésre is lehetőséget adnak – folytatta az asszony, akihez időközben az a hír is eljutott, hogy az Ady Endre utcában már 50 ezer forint előleggel is „beérték” az üzletkötők.

Jól gondolják meg…

A Nyíregyházi Lakásszövetkezet arra figyelmeztet: gondolják meg a lakók, mielőtt egyetlen forintot is kiadnak a kezükből, ugyanis nincsenek olyan előírások, melyek miatt a hő- és hangszigetelési beruházásokra szükség lenne. Pályázati forrás egyelőre nem áll rendelkezésre a társasházak, lakásszövetkezeti épületek számára.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában