Sport

2013.11.30. 19:49

Elvesztett, mégis bravúros idegenbeli pont

Nyíregyháza - Döntetlent játszott Ajkán, és megszerezte első idegenbeli pontját a Nyíregyházi TK szuperligás férfi tekecsapata.

Nyíregyháza - Döntetlent játszott Ajkán, és megszerezte első idegenbeli pontját a Nyíregyházi TK szuperligás férfi tekecsapata.

Szlovenszki Tibor magabiztosan bezsebelt első szettje adta meg a szuperliga ajkai kiesési rangadójának alaphangját, ám a következő három szettet minimális különbségekkel elvitte az ellenfele, vele együtt a csapatpontot is. A másik párban Kastura Zsolt is csak kevéssel kapott ki, tehát úgy vezetett 2–0-ra az Ajka, hogy csapatfában csak hárommal állt jobban. A középső sorban fellépők közül Mogyorósi Péter szép játékkal szépített, 3–1-es hazai vezetés mellett mindössze hat fával állt jobban az Ajka. Aztán az utolsó párok első két szettje után már kinézett egy 7–1-es nyíregyházi vereség, de Hacker Dezső 0–2-es szettállásról fordítani tudott, Finta Zoltán pedig 2–1-re vezetett, így karnyújtásnyi közelségbe került az 5–3-as siker, hiszen csapatfában is átvette a vezetést az NYTK. Finta ellenfele azonban nagyot hajrázva elvette a már-már zsebben lévő pontot, a faelőnyből azonban sikerült hatot megőrizni, így lett 4–4 a vége. Ami a győzelmi esélyt tekintve kicsit csalódás, de a bentmaradási reményeket tekintve fontos pontszerzésnek is mondható.

Férfi szuperliga

12. forduló

Ajka Kristály SE–Nyíregyházi TK 4–4 (3131–3137)

NYTK: Szlovenszki T. 545, Kastura Zs. 510, Szegő 496, Mogyorósi 532 (1), Hacker 568 (1), Finta 486. Ifi: 1–3 (951–971). Pontszerző: Varga Izsák 493.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!