szon-sportoldal

2012.10.02. 12:27

A fejébe gyúrták a győztes gólt

A Szatmár Unió játékosában, Ács Gáborban bízott a masszőr, a támogató és a csapattárs is.

A Szatmár Unió játékosában, Ács Gáborban bízott a masszőr, a támogató és a csapattárs is.Egymást követő második hazai mérkőzését nyerte meg 1–0-ra a Szatmár Unió FC – jelezve, hogy az NB III. újoncával is számolnia kell a Tisza-csoport mezőnyének. A Debreceni EAC elleni siker után vasárnap a tabella addigi harmadik helyezettjét, a hajdúszoboszlót győzték le a gyarmatiak, a tudósítás szerint Ács Gábor álomszép találatával.

– Inkább maga az akció volt gyönyörű, melynek végén Liviu Oprea jobbról érkező beadása után sikerült csukafejessel a hálóba küldenem a labdát – mondta a győztes találat szerzője, aki a 66. percben lépett pályára, és a 89.-ben segítette sikerhez a szatmáriakat.. Vajon azzal az utasítással küldték a harctérre, hogy döntse el a három pont sorsát? – A meccs előtt a masszőrünknek mondtam, hogy gyúrjon a lábamba egy gólt, de megállapodtunk abban, hogy jó lesz a hasamba vagy a fejembe is. Az öltözőből kifelé menet pedig támogatónk, Szabó István jelezte, hogy bízik bennem, és a meccs hajrájában, a gólnélküli állás tudatában hazafelé induló szurkolóknak is annyit mondott: „várjatok, mert még jön Ács Gabi gólja”. Szerencsére jött is. Eltiltott játékosunk, Adrian Stef is mondta a lefújás után, hogy érezte, én lehetek a nyerő ember. Jól esik, hogy ennyien bíztak bennem.

Mindenesetre, ha a szatmáriak otthoni eredményessége idegenbeli pontokkal is párosulna, akkor belátható közelségbe kerülne a mezőny azon harmada, amely jövőre is kalkulálhat az NB III-as tagsággal.

– A Szoboszló elleni meccs előtt úgy mentünk ki a pályára, hogy ez az utolsó lehetőségünk, mert különben akkora hátrányba kerülnénk, ami már most szinte lehetetlen helyzetbe hozott volna bennünket – beszélt a csapat elszánt hangulatáról a 25 éves támadó. – Megbeszéltünk, hogy nagyon egységesnek kell lennünk, nincs egyénieskedés és fegyelmezetlenség. Kiderült, csakis úgy lehetünk eredményesek, ha egy emberként küzdünk a csapatért. Ami pedig az én szerepemet illeti, nem hiszem, hogy a mostani győztes góllal automatikus helyem lenne a kezdő csapatban. Munkahelyi elfoglaltság miatt több edzést is ki kell hagynom, az alapozás nagy részéről is hiányoztam. Örülök neki, ha csereként beállva is tudok segíteni a csapaton, az biztos, hogy a nekem jutó percek során minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a csapat sikeréért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!