Hajdú-Bihar

2014.11.11. 14:50

Jegyzet: Infantilis közharcok

<em>Németh Balázs, a köztévé híradósa néhány napja meglepő módját választotta egy Moody’s-jelentésről szóló hír felkonferálásának. </em>Csáki Alexandra jegyzete.

Németh Balázs, a köztévé híradósa néhány napja meglepő módját választotta egy Moody’s-jelentésről szóló hír felkonferálásának. Csáki Alexandra jegyzete.

Azt találta mondani, hogy mi sem bizonyítja jobban Magyarország gazdasági helyzetének fellendülését, mint az, hogy a konkurens internetes hírportálok az elmúlt héten igyekeztek eltitkolni az olyan pozitív változásokat, mint például a hazai boltok forgalmának növekedése, vagy az ipari teljesítmények emelkedése.

Annak ellenére is nehéz indulat nélkül reagálni erre a szurkapiszkának már nehezen nevezhető megjegyzésre, hogy a hazai médiumok nagy része nyíltan vállalja politikai hovatartozását. Tudom, hogy naiv gondolat, de úgy vélem, egy köztévés híradónak (akkor is, ha az állam a fenntartója) az a feladata, hogy elfogultság nélkül tájékoztassa a képernyők előtt ülőket. Egy több évtizedes múltra visszatekintő intézménynek nem lenne szabad ilyen infantilis „harcokba” bocsátkoznia, mert ezzel a hitelességét kockáztatja. Nem tisztem megítélni, hogy igazat mondott vagy sem az MTVA munkatársa, az viszont biztos, hogy hozzám hasonlóan sokakban kelthetett visszás érzéseket.

- Csáki Alexandra -



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!